Customer stories

Customer stories

LATEST

Coastal grooves

A house for a young family hides in plain sight near a public beach and reserve. // As seen in HERE

View story

See stories from:

Rural vernacular

An elegant Waikato home is based on the most agrarian of references. // As seen in HERE


Before and after

A renovation opens this tired 70s house up to light and views. // As seen in HERE


Beautiful constraints

Designing a modern extension for a house rooted in history. // As seen in HERE


Fully engaged

A family home connects to nature and opens up to big, rural views. // As seen in HERE


Nick's attention to detail

Nick shares how he worked with Kris Wilson to build a home that made the most of every inch of his compact site


Gold Mine

Crosson Architect's 'Light Mine' is Home of the Year 2020 winner. The brief was for a low-slung, single-level dwelling: modest and unassuming. The house that now stands is both those things but has become something unique in NZ architecture.


Low profile

The brief for this home was to respond to the landscape and design a home for rest, work and play.


Light Fantastic

The brief for this holiday home was to capture light on a challenging site and build on memories from the original family bach.


Foreign Exchange

The homeowners created a home that's formal, but warm, welcoming and works perfectly in the Central Otago environment. They sourced materials from around the world to create a place that's unique to them.


City Limits

This inner-city home successfully makes the most of a compact site to bring along some of the lifestyle block they moved from.


One out of the box

A country abode with a contemporary urban edge


The Black Barn on the Hill

This homeowner's original concept was "barn-like" which evolved to become a contemporary rural retreat where the living areas open on to a courtyard to create the feeling of one big room.


If you can see the mountain…

When someone goes to the trouble of installing home glazing so stupendously large it has to be fitted by a crane truck, you just know they have a good reason.


Let there be light

Let there be light – and plenty of stud height. Those were the overwhelming priorities for the owners of this award-winning, Cameron Cotton-designed Mt Maunganui home.


Adventure in a small box

This six metre by six metre cabin captures the essence of West Coast living.


Easy living

Long gone are the days when group homes were built to a ‘one-size-fits-all’ set of plans